top of page

Sivas; Tarih Kültür ve Lezzet Dolu Bir Yolculuk

Güncelleme tarihi: 18 Tem




SİVAS

Tarih Kültür ve Lezzet Dolu Bir Yolculuk

Sivas, İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu bir şehir. Doğal güzellikleri,tarihi yapıları ve zengin mutfağıyla bol bol anılar biriktireceğiniz ve damaklarınızın şenlenceği bir rota. Sivaslı olduğum için bende de yeri tabiki ayrı. Oldukça ayrıntılı bir yazı sizi bekliyor.

Sivas Kalesi

Şehir merkezinde bulunan kale surlarından şehri panoramik olarak görebilirsiniz.

Çifte Minare (Çifte Minareli Medrese)

Anadolu Selçuklu mimarisinin önemli eserlerinden biri olan medrese görkemli iki minaresiyle dikkat çekiyor.

Buruciye Medresesi

13.yy da inşa edilen bu medrese güzel avlusu ve taş işçiliği ile görülmeye değer. Ortasındaki geniş avlu bir zamanlar öğrencilerin ders çalıştığı ve sohbet ettiğibir alan olarak kullanılmış. İçindeki odalar derslik ve öğrenci hücreleri olarak kullanılmış. Bugün medrese çeşitli kültürel etkinliklere sergilere ev sahipliği yapmakta. Medrese içinde yeralan küçük dükkanlarda el sanatları ve hediyelik eşyalar satılmakta.

Sivas Arkeoloji Müzesi

Şehrin tarihini ve kültürel dokusunu yansıtan bir müze.

Şifaiye Medresesi ve Şifaiye Türbesi

13. yüzyılda yapılmış medrese ve Türbesi, içinde İbn Arabi'nin mezarını bulunmaktadır.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası (UNESCO Dünya Mirası)

 Anadolu Selçuklu döneminin önemli eserlerinden biri olan camii ve hastane mimari açıdan büyüleyicidir.

Sivas Ulu Camii

Hem dini ibadetlerin yapıldığı bir mekan olarak hem de Selçuklu dönemi sanatının ve mimarisinin önemli bir örneği olarak büyük bir tarihi ve kültürel değere sahiptir. Cami, zaman içinde çeşitli restorasyonlar geçirmiş. Günümüzde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Gökpınar Gölü

Gökpınar Gölü, Sıvas'ın Gürün ilçe merkezine 10 kilometre. Uzun yıllar içerisinde oluşmuş bir göl. Derinliğinin 15 metre olduğu söylenmesine rağmen yanına gittiğinizde girseniz ayağınız dibine değecekmiş gibi bir görüntüyle karşılaşıyorsunuz. Gölün güneşin açısına göre renk değiştirdiğide söyleniyor.Önce göl kenarında yürüyüş yapıp daha sonra da balık yiyip manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Hafik Gölü

Göl kenarında yürüyüş yapabilir piknik alanlarında da dinlenebilirsiniz. Ayrıca çeşitli su kuşlarınıda burada görmeniz mümkün. Çevresindeki restaurantlarda oturup alabalık yiyebilir kahvenizi içebilirsiniz.

Tödürge Gölü

Doğa severler ve kuş gözlemcileri için ideal bir yer. Göl kenarında piknik yapılabilecek alanlar mevcut. Ayrıca göl kenarında ki banklarda oturup kitabınızı okuyup manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Keşfedilmeyi bekleyen yerlerden.

Atatürk  Kongre Müzesi

Sivas Şehir Müzesi

Savaş Atları Müzesi

Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman ...At üzerindeki bal mumu heykelleri...Sivasta yetişen at cinsleri Türkiye ve dünyadaki bazı a çeşitleri ,savaş atları ve süvarilerin kullandığı kıyafetler sergileniyor. 2021 de hizmete açılmış. Müze tarihi bir binada kurulduğu için daha da ilgi çekici. Görülmeye değer. Ayrıca müzenin olduğu yerde kahve içebileceğiniz ya da yemek yiyebileceğiniz yerler var. Dilerseniz çocuklarınızı ata bindirebilir ya da siz binebilirsiniz.

Aşık Veysel Müzesi

Sanayi Mektebi Müzesi

Cumhuriyet Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi

Tarihi Taş Han Çarşısı

İnönü Konağı

Kesik Köprü

Eğri Köprü

17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page