top of page

Didim; Deniz, Güneş ve Tarih...

Güncelleme tarihi: 19 Tem




Didim, Ege Bölgesi’nde alternatif bir tatil beldesi. Gezilecek yerleri ve pırıl pırıl koyları için üç gün ayırmanız yeterli.

Apollon Tapınağı

Mutlaka gezilecek yerler listenize eklemelisiniz. Roma ve Antik Yunan çağlarından bugüne kadar gelebilmiş önemli bir kültürel yapı. Dünyadaki en büyük 3. tapınak olarak biliniyor.

Milet Antik Kenti

Tarihi kalıntıları ve tiyatrosu ile görülmeye değer.

Priene Antik Kenti

Didim’e oldukça yakın. Eski şehir mimarisinin en iyi örneklerinden biri. Gülbahçe Köyü yakınında bulunuyor. Müze kartınız varsa ücretsiz gezebilirsiniz.

Altınkum Plajı

Turkuaz rengi ve ince kumuyla oldukça popüler bir plaj. Sezonda ve bayramlarda yer bulmak oldukça zorlu.

Akvaryum Koyları

Tekne turlarıyla ya da kendi aracınızla gitmeniz mümkün. Tertemiz suyuyla ve güzel günbatımıyla oldukça keyifli bir koy. Sabah erken saatlerde gidildiğinde çok rahat yer bulmak mümkün. Öğleden sonra kalabalıklaşıyor ve ne plajda ne de otoparkında yer bulmak mümkün olmuyor. Gün batımına doğru sakınleşiyor. Deniz-güneş için ideal bir rota. Son zamanlarda karavan tatilcilerini de görmek mümkün. Ama özel bir kamp alanı yok.

Akbük

Tarihi Su Sarnıcı, Rum Kilisesi ve Şaphelin ‘i gezebilir, Akbük Koyu’nda istediğiniz yerde denize girebilirsiniz. Ayrıca denizin içinden yürüyerek Saplı Ada Plajına da ulaşabilirsiniz. Adanın efsanelerini dinleyebilirsiniz. Bir inanışa göre bu adada 10 tane çakıl taşı toplarsanız ömrünüz 10 yıl uzuyormuş. 😊Biz denemedik ama gitmişken denemekte fayda var. Tekrar yolumuz düşerse mutlaka deneyeceğiz. 😊

Konaklama

Biz Didim’ de evde kalıyoruz. Bu yüzden deneyimlemeden bir oteli tavsiye etmem ya da etmemem doğru olmaz. Ama biraz araştırdığımda güzel yorumları olan bir kaç oteli paylaşmak istiyorum.

Didim Palace Otel, Su Apart Otel, Anadolu Hotels Didim Club alternatif olabilir. Ayrıca günlük kiralık evler de Didim de çok tercih edilenler arasında. Merkezde ya da daha sakin yerlerinde ev alternatifleri mevcut.

Yeme-İçme

İkbal’s Restaurant Bar

Güleryüzlü çalışanlar, deniz manzarası...Akşam yemeğinizi yiyip, denize karşı bir şeyler içebilirsiniz. Öğle saatlerinde serinlemek için de kahve molası için de değerlendirebilirsiniz.

Şenol’un Yeri

Kahvaltı için güzel bir alternatif. Çocuklar da keyif alıyor. Tavşanlar ve birde köpek var. Dilerseniz masa da dilersenizde yer sofrasında kahvaltınızı yapabilirsiniz.

Kavala Meyhanesi

Akşam yemeğinizi yerken tarihi kalıntıları seyredebilirsiniz. Haftanın belli günleri canlı müzik eşliğinde de yemeğinizi yeme şansınız var. Akşam yemeği değilde kahvaltı saatiniz buraya denk gelirse kahvaltısı da oldukça keyifli bir alternatif. Tercih sizin.

Müco Restaurant

Sokak arasında tatlı bir bahçesi olan bir aile işletmesi. Mezeleri oldukça keyifli ve fiyatları birçok yere göre oldukça makul. Deniz görmemize gerek yok sakin sessiz bir yere ihtiyacımız var derseniz alternatif olabilir.

Oracle Cafe

Harabelere karşı ev yapımı limonatanızı içerek serinleyebilir ya da bir kahve keyfi yapabilirsiniz. Dielerseniz konaklama imkanınız da var. Deneme şansımız olmadı ama kahvaltısınında güzel olduğunu duydum.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ความคิดเห็น


bottom of page